Sukker og salt-lykter

2.klassingen vår har laget disse fine lyktene etter inspirasjon fra min venninnes blogg; http://1kor13-4.blogspot.no/2013/02/lag-ste-sukker-og-saltlykter.html.

Pensle syltetøy-glass med eggehvite inni og strø sukker eller salt på- og voila! En gøy og enkel aktivitet for små barn  :)

 

 Barnas keramikk-verkstedKeramikk-verkstedet i byen vår har egen avdeling for barna, der de kan lage keramikk-figurer eller male keramikk-kopper eller fat. Et kjempekoselig tilbud synes vi og de små er enige :) Denne gangen malte de hver sin kopp, som vi hentet igjen etter ti dager. Da hadde koppene blitt glasert og brent i ovn og var klare til bruk :)

 

 

 

 

Det ferdige resultatet! Storesøsters kopp til venstre og lillebror sin til høyre. Er de ikke fine?  :)

 

 

 

  

Gaustatoppen

Pappa og storjenta dro på fjelltur sammen med to gode venner og hadde en flott dag! Gaustatoppen rager nesten 2000 meter over bakken og det er mye gåing for de små, men det tok de bare fint. Vafler og kakao var prikken over i'en, det ble servert i den over 100 år gamle turisthytta på toppen, hvor det var godt og varmt. De brukte ca to timer og tre kvarter opp og to timer ned igjen, samt mye tid på nistepause,nyting av utsikten og lek. Neste år tenker jeg at resten av familiene blir med på turen :)

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 
Poteter

Snille tante Maria tok opp poteter og ungene meldte seg gladelig frivillig til å hjelpe :)  Det er gøy å se gleden og entusiasmen hos de små når de er med på "nyttige" aktiviteter sammen med oss og får ny lærdom. Å ha med barna på aktiviteter, som for eksempel potetinnhøstning, er en genial måte å videreføre lærdom på. Læringen blir lystbetont og går raskere. Som oftste leser vi om det vi har vært med på, enten i forkant eller etterpå, da er de mye mer interesserte. Det fineste er alikevel at det skapes gode minner!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

  

Egg-eksperiment- og bibel-time :)

 Jeg fant dette egg-eksperimentet på internett og syntes det så morsomt ut, så vi bestemte oss for å prøve selv. Det fine med dette er at man kan lære barna noe fint samtidig som man gjør noe spennende. Det kan være godt for oss store også å bli minnet på om at vi påvirkes av verden rundt oss, og være bevisst på å velge bort det som ikke gagner.

 

Slik gjør man:

 

Legg et rått egg i en skål med eddik, slik at det dekker egget og la det ligge i 18-24  timer.

 

 

 

"Do not be misled :Bad company corrupts good character."

~1 Corinthians 15:33 

 

 

 

 

Da vil eddiken ha etset bort eggeskallet helt og egget er blitt "hardt", som en gummiball.

 

 

 

 

 

 

"Blessed is the one who always trembles before God, but whoever hardens their hearts falls into trouble"

~ Proverbs 28:14

 

 

 

Det eller de vi velger å omgås med vil påvirke oss, enten vi er små eller store. Slik som eddiken sakte men sikkert etset bort eggeskallet, vil også vår samvittighet blir slipet på av dårlige påvirkninger og hjertet kan bli hardt. Det har vært fint for oss å bli bevisst på, og velge bort eller forandre på det som ikke styrker vår kjærlighet til Gud og mennesker.  Lykke til med eksperimentet!

 

 Les mer i arkivet » September 2014 » August 2014 » April 2014
1+1+1+1=1
To the world it makes no sense,
to God it is perfect sense.Join us on our journey through exploring and learning - in the light of our Heavenly Father.
gratisdesign av Tonjemt
hits