Oppsummering og en blogge-pause for sommeren :)

Sommeren er kommet og vi nyter dagene i solen med piknik, lek, planting, uteskole, bading og alt det varmen inviterer til :) Vår kjære datter ble andreklassing allerede i mai og vi har fått begynt på "neste års" pensum. Hun er så flink og god ei jente og vi elsker hennes ivrige og humørfylte vesen. Vi har klart oss igjennom vårt første år som hjemmeskole-familie, med alt det det innebærer av planlegging og utførelse. Jeg sitter tilbake med et smil... og en litt vemodig tanke om at jeg så lett kunne gått glipp av alt dette! Alle minnene, latteren, gråten, kosen, bragdene,milepælene, nysgjerrigheten, klemmene.... Det valget vi tok om å hjemmeundervise, har vært rett for oss, ingen tvil i mitt hjerte. Vi har fått stresset ned i en hektisk verden og føler at vi klarer å virkelig "se" barna der de er akkurat nå. 

Vår lille sjarmis ble to år nettopp og er jo bare gullego! Han er bare et stort smil nesten hele dagen og er den største koseklumpen i familien. Stadig kommer han til oss og sier "dos", altså "kos", og da kan man ikke annet enn å legge vekk det man driver med og ta den skjønne brunøyde opp i fanget og koooooose leeeenge! Det tok en stund før jeg innså at nå, akkurat NÅ, gjelder det å gripe øyeblikket. 

Pappa gleder seg i lek med barna :)

 

Denne sommeren er timeplanen full av opplevelser; stevner,turer, treffe familie og venner, og ikke minst min kjære søsters bryllup! Med dette tar vi en "bloggy-break" frem til høsten og vi ønsker dere alle en fantastisk flott sommer fylt med gode stunder!

 

Vegetarburger av kikerter!

Denne falt i smak i familien vår, et alternativ til hamburger på grillen i sommer? "Deigen" er litt rennende så den bør stekes på en plate og ikke riller :)

 

Ferdig mikset!

 

resultatet på pannen

 Salsadressing til!

 

Oppskriften :)

Sommertips! hjemmelaget iskrem!

Pisk eggedosis av egg og sukker

 

Pisk krem

 

Ha det du ønsker av smak i kremen (Finknuste mandler, mørk sjokolade, friske jordbær,bringebær, sitron, nøtter.....)

 

Vend eggedosisen forsiktig i kremen og frys

Enklere blir det ikke! For å få isen litt sunnere, bruker vi uraffinert økologisk kokos-sukker eller brunsukker i eggedosisen. Vi bruker også okølogiske egg fra en gård i nærheten. Kremen lager vi av laktosefri fløte i tilfelle besøk av smågull som ikke tåler laktose. Vi har somregel en blanding av finmalte mandler og 70% sjokolade i vår is,mmmmm!

 

 

Les mer i arkivet » September 2014 » August 2014 » April 2014
1+1+1+1=1
To the world it makes no sense,
to God it is perfect sense.Join us on our journey through exploring and learning - in the light of our Heavenly Father.
gratisdesign av Tonjemt
hits