Research-poster

Our second-grader did her very first research on her own! The topic "Thor Heyerdahl" (norwegian explorer and adventurer) was interesting to her. She took notes while watching a documentary-movie on his "Ra"-expeditions. Afterwards we sat down together and formed this poster.

 

Hjemmelaget barnegrøt!

Så enkelt og så godt!  Denne grøt-blandingen kan også brukes som vanlig frokostblanding. Mine smågull er glad i grøt, så da blir det gjerne det til kvelds eller frokost. Hjemmelaget grøt er økonomisk og sunt. Jeg synes det er fint å vite akkurat hva som er i den :)

 

Denne grøt-blandingen er laget av Havregryn, frø og tørket bær som jeg knuste i blender (linfrø,sesamfrø,solsikkefrø og tørkede goji-bær). Andre ganger har vi i valnøtter, mandler, hasselnøtter, knuste tørkede frukter...det er mye godt man kan ha i.

Så tilbereder vi den akkurat som vanlig havre-grøt, koker opp vann og lar blandingen trekke i vannet til den er ferdig.

God frokost!

 

 

 

Smoothie-is!Disse falt veldig i smak hos mine små! Vi bruker det som blir igjen av smoohie vi lager, og heller det i saftis-former og vips så har vi lekre og sunne små-is klare i fryseren. Siden vår eldste har fruktose-intoleranse, forsøker vi å kutte ned på vanlig sukker, og bruke "kvoten" på frukt.

Barna har funnet ut at det er ekstra gøy å spise is i dusjen ;)

Frokost


En nydelig juice-smoothie laget av ananas, kiwi og frosne bringebær er kjempegodt til frokost.

 

Oppskrift på 3-4 dl.:

 

Lag juice av 2 kiwi og 1/2 ananas i en juicepresse og hell juicen i en smoothie-maker sammen med 2 dl. frosne bringebær.


Kjør det sammen i 20 sekunder og nyt!
Les mer i arkivet » September 2014 » August 2014 » April 2014
1+1+1+1=1
To the world it makes no sense,
to God it is perfect sense.Join us on our journey through exploring and learning - in the light of our Heavenly Father.
gratisdesign av Tonjemt
hits